Για τη ζύμη θα χρειαστείτε: (για ταρτιέρα 27εκ Ø)
Ή μία έτοιμη ζύμη για τάρτες από το σούπερ μάρκετ.
Εκτέλεση για τη ζύμη:
Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ξεκούραση για μία ώρα. Την ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να φτιάξουμε ένα φύλλο πάχους ½ εκ περίπου. Την στρώνουμε στην ταρτιέρα, καλύπτουμε με φασόλια και την ψήνουμε για 15′ στους 170º.
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:
Εκτέλεση για τη γέμιση
Βράζουμε τα σπαράγγια κομμένα σε ροδέλες για 10 λεπτά, ώστε να μην μαλακώσουν εντελώς. Προσοχή, κρατάμε μόνο το τρυφερό μέρος από τα σπαράγγια. Αφού βράσουν τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με τα αυγά (αφού τα χτυπήσουμε), την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι. πάμε τα αβγά με το γιαούρτι, την κρέμα, αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα. Απλώνουμε τα σπαράγγια στην προψημμένη βάση της τάρτας και ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας. Ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για 35′-40′ στους 180º.
Δοκιμάστε επίσης να τα κάνετε ομελέτα. Είναι καταπληκτικά!